In de bibliotheek

U zult bij een zitzak snel denken aan het lekker relaxen voor de tv. Maar steeds vaker zie je zitzakken als een accessoire in huis. De kleur en grote van de zitzak worden aan het interieur aangepast, maar tegenwoordig zie je het ook vaak andersom. De zitzak creeërt een unieke omgeving in huis. Een grote felgekleurde zitzak zal de kamer een vrolijke uitstraling geven. Vaak zijn een of meerdere zitzakken dan ook een must-have voor de kinderkamer. Zelfs buiten zie je steeds vaker dat zitzakken als loungekussens gebruikt worden. Alle zitzakken in een rondje, lekker hangen, lekker liggen, de zitzak creeërt in deze gevallen meteen een ontspannen en relaxte sfeer.

Maar wat ik vorige week zag, was voor mij onbekend. Ik ging educatief met mijn dochter naar de bibliotheek. Boekjes lezen is voor mijn dochter, groep 4, niet haar allergrootste hobby. Ik wil als ouder dit toch graag blijven stimuleren, vandaar een wekelijks bezoek aan de bibliotheek. Maar wat een zitzak daar met mijn dochter deed, was voor mij ongelofelijk.

Zoals het wekelijks gaat, zochten we eerst boekjes uit voor mijn dochter en daarna zocht ik nog een boek voor mijzelf. Normaal gesproken zeurt mijn dochter het gehele bibliotheekbezoek wanneer we alsjeblieft naar huis gaan en zegt ze wel 3 keer per minuut hoe stom de bieb is. Dit keer deed ze dat niet en had ik geen dochter aan mijn been hangen die continu bleef zeuren. Ik begon me zorgen te maken en gehaast liep ik naar de kinderboeken om snel een kijkje te nemen waar ze uithing.

Tot mijn grote verbazing zag ik mijn dochter op haar gemak een boekje lezen in de kinderhoek. Ze zat er heel ontspannen bij in een mooie rode zitzak. Wat bleek, de bieb had diverse Ploff zitzakken gesponsord aan de bieb. De bieb is hierdoor een vrolijke en warme ruimte geworden, waar kinderen in groepjes op de Ploff zitzakken zitten te lezen. Dit was dan ook de eerste keer dat ik mijn dochter vrijwillig heb zien lezen!! Toen ik na een half uur vroeg of ze mee naar huis ging, antwoordde ze: ‘nee mam, nu nog niet’. Waar een Ploff zitzak wel niet voor kan dienen, GEWELDIG!

Mijn dochter is nu al 5 dagen aan het smeken wanneer we alsjeblieft weer naar de bibliotheek gaan. Ze zegt dat ze lezen in de bibliotheek veel leuker vindt, omdat ze daar kan kiezen op welke kleur en vorm Ploff zitzak ze gaat zitten. Volgende week is mijn dochter jarig en heb ik voor haar zojuist een echte Ploff zitzak besteld. Ik heb gekozen voor een kleur die bij haar prinsessenkamer past: een roze Ploff zitzak. Ik hoop haar volgende week te verblijden met deze vrolijke Ploff zitzak en hoop stiekem dat ze lezen nu ook thuis veel leuker vindt!